Schepen van Lokale Economie Peter De Vooght: “Dit is absoluut nodig.” © Hollandse Hoogte

Putse horeca hoeft komende winter en zomer geen terrasretributie te betalen

De Putse horeca moet de komende zomer en winter geen terrasretributie betalen. De bestuursmeerderheid wil uitbaters daarvoor een subsidie toekennen die gelijk staat aan het verschuldigde bedrag. De retributie wordt zo dus de facto kwijtgescholden. Het punt staat ter goedkeuring op de agenda van de volgende gemeenteraad.

kvro

“De horeca sluiten was een zware, maar een terechte beslissing in het begin van de coronacrisis”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester). “Om onze lokale horeca te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode, en als extra hulp bij de opstart in de toekomst, willen we de terrasbelasting herzien. Door met een subsidie te werken die gelijk staat aan het verschuldigde bedrag, kunnen we op een juridisch correcte manier in een tegemoetkoming voorzien.”

“Dit is absoluut nodig”, vult schepen van Lokale Economie Peter De Vooght (N-VA) aan. “We bekijken ook nog andere maatregelen die we kunnen nemen met de bestaande reglementen in het achterhoofd. We hopen ze zo snel mogelijk uit te werken ter ondersteuning van de lokale economie.”

www.putte.beMEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio