Oplichter die zich uitgaf voor advocaat krijgt twee jaar cel

Foto: BELGA

Oplichter die zich uitgaf voor advocaat krijgt twee jaar cel

Print
Antwerpen / Zandhoven -

De 52-jarige Koen L. uit Zandhoven is door de rechtbank tot twee jaar cel veroordeeld. Hij had de identiteit van een advocaat gestolen om zo mensen geld afhandig te maken.

Het onderzoek tegen Koen L. (52) startte in 2016 toen een Antwerpse advocaat met dezelfde naam klacht indiende tegen de man. Het slachtoffer kreeg al geruime tijd boze mensen aan de lijn die zich geld afhandig hadden laten maken door Koen L. De oplichter had de titel van zijn naamgenoot gebruikt om vertrouwen op te wekken bij zijn slachtoffers en hen zo geld af te troggelen. “Die titel opende deuren om zaken te doen”, verklaarde verdachte L. aan de politie. Zo overtuigde hij een van de slachtoffers om hem 8 miljoen Iraakse Dinar (ongeveer 6.000 euro, red.) te overhandigen zodat hij dat voor haar kon wisselen.

Bij een huiszoeking in de woning van L. in Zandhoven vonden de speurders verschillende documenten die verwezen naar zijn naamgenoot, de gerespecteerde advocaat.

Het parket vorderde tegen L. een celstraf van achttien maanden, de rechtbank deed er nog een schepje bovenop en veroordeelde de oplichter tot twee jaar gevangenis en een boete van 1.800 euro. Aan de advocaat wiens identiteit hij misbruikte moet L. een schadevergoeding van 7.500 euro betalen, aan de Antwerpse Orde van Advocaten 750 euro.

L. liet verstek gaan, hij verblijft naar alle waarschijnlijkheid in Bulgarije.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio