Nadine Peeters (PVDA): “Fietstunnel sluiten is absurd”

Aanschuiven aan de lift van de fietserstunnel van de Kennedytunnel Foto: Joris Herregods

Nadine Peeters (PVDA): “Fietstunnel sluiten is absurd”

Print
Antwerpen / Linkeroever -

Antwerps districtsraadslid Nadine Peeters (PVDA) vraagt om het veer tussen rechter- en linkeroever weer te laten varen. Zij is niet te spreken over het plan van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om de fietstunnel te sluiten als mensen de afstandsregels niet respecteren. “Absurd”, zegt zij.

Met het mooie weer van afgelopen weekend sprongen veel mensen op hun fiets. Alleen was de drukte in de voetgangers- en fietstunnel zo groot dat mensen niet langer voldoende afstand hielden van elkaar. AWV dreigt nu de fietstunnel af te sluiten als mensen de regels niet respecteren.

“Absurd”, zegt Peeters, die zelf op Linkeroever woont. “Zo zal de druk op de voetgangerstunnel stijgen waardoor ook het risico op overtredingen en besmettingen toeneemt. In plaats van de capaciteit te verlagen moet men ze net verhogen. Dat kan, door het veer tussen Sint-Anneke en het Steen te laten varen en toe te kijken dat mensen afstand bewaren.”

AWV zou volgens Peeters beter investeren in informeren en controleren van de gebruikers. “AWV houdt de situatie in de fietstunnel in het oog via de controlekamers, maar zo werkt dat toch niet. Waarom kunnen stadswachters of politie geen begeleiding en handhaving organiseren?”

LEES OOK. Nieuwe maatregelen: “Fietstunnel gaat dicht als social distancing niet wordt nageleefd”

Nadine Peeters (PVDA): “Fietstunnel sluiten is absurd”
Antwerps districtsraadslid Nadine Peeters (PVDA) vraagt om het veer tussen rechter- en linkeroever weer te laten varen. Foto: pdr
DE TEST