Nieuwe bevraging UA: doe mee aan het grote corona-natuuronderzoek

Mensen genieten van de natuur in het Antwerps Stadspark Foto: Joris Herregods

Nieuwe bevraging UA: doe mee aan het grote corona-natuuronderzoek

Print
Antwerpen -

Deze coronaperiode is een bijzonder uitdagende, maar ook boeiende en leerrijke tijd voor wetenschappers. Er wordt dan onderzocht en bevraagd dat het een lieve lust is. In een nieuw onderzoek gaat de Universiteit Antwerpen na in welke mate mensen de natuur (meer) opzoeken tijdens coronatijd en welk effect dat heeft op hun algemene gezondheid en welbevinden. Opnieuw doet de UA dat via een online bevraging.

De enquête kadert in een groter universitair onderzoek van UA over de relatie tussen Zorg en Natuurlijke Leefomgeving dat door de provincie Antwerpen gefinancierd wordt.

Deze online bevraging peilt naar de mate waarin natuur in ons leven aanwezig is tijdens de huidige periode van quarantainemaatregelen en hoe de natuur ons al dan niet helpt om mentaal gezond te blijven.

Op korte termijn geven de resultaten een beter zicht op het belang van contact met de natuur tijdens de coronamaatregelen van de overheid. Op lange termijn peilt dit onderzoek hoe belangrijk natuur in iemands leefomgeving is, ten behoeve van zijn of haar gezondheid en welzijn.

“Natuur is belangrijk voor het welzijn van de mensen, dat blijkt uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek”, zegt prof dr. Roy Remmen, huisarts en tevens hoofd Huisartsengeneeskunde UAntwerpen. “Ik adviseer mijn patiënten dan ook vaak om erop uit te trekken in de natuur, want dat is goed voor je lichaam én je geest. En dit kan perfect op anderhalve meter van elkaar!”

Je vindt de enquête op www.uantwerpen.be/corona-natuuronderzoek. De bevraging loopt van 9 april tot 19 april.

LEES OOK. Kwart patiënten mijdt doktersbezoek door angst: “Maar mensen worden compleet gescheiden”

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.