Ook het kruispunt van de Retieseweg met de Castelsebaan krijgt een nieuwe toplaag asfalt. © RR

Verkeer moet over versmalde rijstroken op Westelijke Ring

De Vlaamse wegbeheerder begint komende dinsdag met het vernieuwen van een deel van het wegdek van de Westelijke Ring in Geel. De werken zorgen voor tijdelijke hinder omdat het verkeer maar over één weghelft kan.

Hans Otten

Door de coronamaatregelen is er merkbaar minder verkeer, zodat de vernieuwing van het wegdek van de Geelse Ringlaan sowieso minder hinder veroorzaakt. Het gaat om het deel van de Westelijke Ring tussen de befaamde rotonde aan Oké Auto en het kruispunt met de Kleinhoefstraat-Eikenstraat.

Bij de ingreep wordt de toplaag van het asfalt vervangen. De timing loopt van dinsdag 14 tot en met zaterdag 18 april. “Er wordt steeds langs één zijde van de Ring gewerkt, zodat het verkeer op de andere kant kan blijven rijden over één rijstrook in elke richting”, klinkt het bij Agentschap Wegen en Verkeer.

Daarnaast vinden er op 14, 15 en 17 april ook onderhoudswerken plaats aan het kruispunt van de Retieseweg (N118) met de Castelsebaan. Ook hier gaat het om de vernieuwing van de toplaag van het asfalt. “Ook hier worden de werken kant per kant uitgevoerd, zodat er op de N118 steeds verkeer in beide richtingen mogelijk blijft. Alleen tijdens het aanbrengen van de nieuwe asfaltlaag zijn de zijstraten van het kruispunt enkele uren afgesloten.”

MEER OVER Mobiliteit Kempen

werfnieuws

factcheck mobiliteit

DE TEST

ERGENS ANDERS, BETER?