Huisdokter en politicus Hugo Janssens onverwacht overleden

Foto: Sylvain Liekens

Huisdokter en politicus Hugo Janssens onverwacht overleden

Print
Broechem / Ranst -

Dokter Hugo Janssens, die zich in 1971 als huisarts vestigde in de Broechemse Gustaaf Peetersstraat, is onverwacht overleden. Hij was 75.

Niet alleen als huisdokter groeide Janssens uit tot een markante Broechemse figuur. Hij was ook politiek actief en bleef twaalf jaar schepen voor openbare werken in Ranst.

Janssens, die af en toe de huisbezoeken afwerkte met zijn Gold Wing motto, stopte zijn huisartsenpraktijk in 2014. Zijn politieke carrière duurde meer dan 36 jaar want zo lang was hij gemeenteraadslid. Hij begon bij de Volksunie en maakte de fusie van Broechem, Ranst, Emblem en Oelegem van dichtbij mee. Later vormde hij de partij om tot Ranst 2000.

In zijn twaalf jaar als schepen voor openbare werken vond hij de aanleg van de Broechemse stopplaats van de bussen op de Antwerpsesteenweg zijn belangrijkste verwezenlijking. Zijn partijgenoot Jef Verhaegen getuigt over Janssens. “ We hebben samen Ranst 2000 opgezet. Ik heb met hem nooit enig conflict gehad. Een woord was een woord voor hem. We zagen elkaar nog regelmatig en niets liet dit abrupte afscheid vermoeden.”

Dokter Janssens wordt zaterdag begraven en zijn urne krijgt een plaats in het erepark van het Broechemse kerkhof.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio