Vrouw die naar personeel van supermarkt spuwde vrij onder voorwaarden

De vrouw spuwde dinsdag naar een personeelslid van Albert Heijn in de Offerandestraat in Antwerpen (archiefbeeld). Foto: anro

Vrouw die naar personeel van supermarkt spuwde vrij onder voorwaarden

Print
Antwerpen / Lier -

Een 31-jarige vrouw uit Lier heeft dinsdag gespuwd naar een personeelslid van Albert Heijn in de Offerandestraat in Antwerpen. Ze verscheen vandaag voor de onderzoeksrechter, die besliste haar vrij te laten onder voorwaarden.

De Nederlandse vrouw deed dinsdag met haar partner inkopen in het Albert Heijn-filiaal in de Offerandestraat. De winkeldetective sprak haar aan omdat ze vermoedelijk diefstal wilde plegen. De vrouw had inderdaad niet alle producten aangeboden om te betalen. “Ze reageerde agressief tegenover het personeel van de winkel. Op een bepaald moment spuwde ze in het gezicht van een personeelslid. De politie kwam ter plaatse en arresteerde vrouw”, zo zegt het parket.

De Nederlandse werd vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor diefstal met geweld en het verspreiden van schijnbaar schadelijke stoffen. “De vrouw is vrijgelaten door de onderzoeksrechter, maar ze moet zich aan voorwaarden houden”, klinkt het.

Het Antwerpse parket treedt tijdens de coronacrisis streng op tegen mensen die bewust hoesten, niezen op spuwen naar politiemensen en andere burgers. “Dat gedrag is bijzonder asociaal en maatschappelijk totaal onaanvaardbaar.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio