Auteur schenkt deel verkoop debuutroman aan goed doel

Nadia wil met Bezwering mensen in kansarmoede helpen. Foto: ram

Auteur schenkt deel verkoop debuutroman aan goed doel

Print
Turnhout -

Auteur Nadia De Vriendt (39) uit Merksplas is bezig aan het derde deel van een trilogie. Haar debuut ‘Bezwering’ is sinds kort beschikbaar als e-book. Wie het deze maand koopt, steunt een organisatie tegen kansarmoede.

Nadia heeft talen gestudeerd, maar werkt als projectmanager voor een bedrijf in Turnhout dat marktonderzoek doet. “Schrijven heb ik altijd graag gedaan. Op 7-jarige leeftijd gebruikte ik al een pen en notaboekje. Toch heeft het tot begin vorig jaar geduurd tot mijn debuut Bezwering in de winkels lag. Het tweede deel, Beproeving, was klaar in oktober. Aan het derde deel van de trilogie ben ik nu bezig. Het bedrijf waar ik werk, was vroeger gevestigd in de Otterstraat in Turnhout. Daar passeerde ik wel eens langs het gebouw van vzw T’ANtWOORD. De organisatie zet zich in voor mensen in kansarmoede en werkt heel breed. In Vlaanderen wordt ongeveer een op de zeven kinderen in kansarmoede geboren, in Turnhout is dat een op de vier. Ik vrees dat door de coronacrisis die cijfers nog gaan stijgen. Daarom heb ik voor de vzw een actie op touw gezet”, vertelt Nadia De Vriendt.

Nu speciaal goedkoper

Elk e-book van Bezwering dat deze maand verkocht wordt, levert geld op voor vzw T’ANtWOORD. “De mensen hebben nu meer tijd om te lezen, dus hoop ik dat het een mooi bedrag opbrengt. Voor deze actie heb ik de prijs van het boek wat goedkoper gemaakt. Wie het wil lezen, betaalt 4,99 euro. Daarvan gaat iets meer dan 3 euro naar T’ANtWOORD. Via sociale media heb ik al positieve reacties ontvangen van mensen die het daarom gekocht hebben. Je hebt geen e-reader nodig om het boek online te lezen, want via een app gaat het ook op de smartphone of tablet. De bedoeling is dat er na het vervolledigen van de trilogie nog boeken volgen”, zegt Nadia.

https://arsgoetiatrilogie.wordpress.com/bezwering-tegen-kansarmoede/

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio