Serviceclubs verkopen online hortensia’s: “Per verkocht exemplaar schenken wij er een aan het ziekenhuispersoneel”

De hortensia’s wachten in de serres om geoogst te worden. Foto: rr

Serviceclubs verkopen online hortensia’s: “Per verkocht exemplaar schenken wij er een aan het ziekenhuispersoneel”

Print
Mechelen / Bonheiden -

Vier serviceclubs uit Mechelen en Bonheiden zijn gestart met de online verkoop van hortensia’s. “Onze bedoeling om alle 3.700 personeelsleden van de ziekenhuizen er eentje cadeau te doen”, zegt Gunter Van Lent.

De leden van Rotary Club Mechelen, Mechelen Opsinjoor en Bonheiden en die van Rotaract Club Mechelen hebben de handen in elkaar geslagen. “We verkopen een hortensia voor 20 euro. Per verkochte plant kopen we er zelf eentje aan voor het personeel van het AZ Sint-Maarten en het Imeldaziekenhuis. We hopen aan 3.700 stuks te geraken, zodat we iedereen er eentje kunnen geven”, vertelt Van Lent

Met hun actie hebben de serviceclubs een dubbel doel voor ogen. “In deze harde coronatijden willen we het personeel bedanken en belonen voor hun ongeziene inzet. Wij willen het in de bloemetjes zetten. Tegelijk steunen we een teler die anders zijn bloemen gewoon verloren ziet gaan”, legt Gunter Van Lent uit.

Mensen die bloemen kopen, krijgen deze tijdens het weekend van Moederdag op 8 en 9 mei thuis geleverd. “De datum voor de levering aan de ziekenhuizen moeten we nog vastleggen”, klinkt het.

www.ticketgang.be/tickets/rotaract-mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio