Buurtbewoners van Lille en Vorselaar kregen vorig jaar meer uitleg over het windpark langs de E34. Het project is voorlopig ingetrokken. © Bart Van den Langenbergh

Windmolenproject langs E34 voorlopig ingetrokken

De energiebedrijven Storm, Engie en Ecopower trokken de vergunningsaanvraag voor de bouw van zes windturbines langs de E34 in Vorselaar en Lille weer in. De initiatiefnemers willen eerst onderzoeken wat de gevolgen zijn van het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan Omgeving vliegveld Malle op het project.

bvdl

Er komen voorlopig geen zes windturbines met een tiphoogte van maximaal 200 meter langs de E34 in Vorselaar en Lille. De energiebedrijven Storm, Engie en Ecopower hadden een vergunning aangevraagd voor de bouw van vier windmolens aan Rommelzwaan in Vorselaar en twee exemplaren in de buurt het motorcrossterrein aan de Rooverstraat in Lille.

De initiatiefnemers hadden ook al twee infovergaderingen voor de inwoners georganiseerd. Ze dienden in september een vergunningsaanvraag in voor het project waarna een openbaar onderzoek volgde. In januari van dit jaar werd een wijziging van de aanvraag ingediend waarna een nieuw openbaar onderzoek plaatsvond.

Uiteindelijk beslisten de firma’s om de vergunning weer in te trekken. Dat gebeurt naar aanleiding van het nieuw gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) Omgeving vliegveld Malle dat onlangs werd goedgekeurd. “Dat wil niet zeggen dat we het project definitief in de vuilnisbak gooien”, zegt Eveline D. Milonas van Storm. “Het plan van het vliegveld Malle heeft een redelijk grote impact op ons project. Er zou een aantal wijzigingen moeten gebeuren. Zo willen we ook nagaan of de plaatsing van de windturbines compatibel is met vliegclub in de buurt.”

Ten vroegste in het najaar volgt mogelijk weer een vergunningsaanvraag.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio