Archieffoto: de kinderbox op de spoedafdeling.

Archieffoto: de kinderbox op de spoedafdeling. © HHZH

Heilig Hartziekenhuis roept op: “Wie klachten heeft, kan met een gerust hart naar spoed komen”

De spoedafdeling van het Heilig Hartziekenhuis in Lier zag vorige maand ongeveer 25% minder aanmeldingen. Het ziekenhuis roept op om bij dringende medische klachten tóch naar de spoeddienst te komen.

Chris Van Rompaey

Het gemiddeld aantal patiënten per jaar op de dienst spoedgevallen ligt rond de 23.000. In maart zag het Heilig Hartziekenhuis een daling in het aantal aanmeldingen op de spoed van ongeveer 25%.

“We merken inderdaad een daling in het aantal aanmeldingen op onze spoeddienst voor wat betreft niet-coronagerelateerde klachten. We willen er vooral voor zorgen dat mensen niet wegblijven van de spoeddienst, omdat ze niet durven komen uit vrees besmet te worden, ondanks het feit dat ze wel ernstige klachten kunnen hebben. Te lang wachten kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarom deze oproep”, benadrukt diensthoofd Koen De Feyter.

100% coronaproof

Zowat het hele Lierse ziekenhuis is opgesplitst in een corona- en niet-coronaziekenhuis. Dit zowel op de dienst spoedgevallen, maar ook het operatiekwartier, intensieve zorgen en de verblijfsafdelingen zijn opgesplitst en volledig gescheiden van elkaar.

“We hebben als het ware ons ziekenhuis half verbouwd om ervoor te zorgen dat mensen die geen coronagerelateerde klachten hebben, op een 100% veilige manier kunnen verzorgd worden” zegt hoofdarts Patrick Smits. “Mensen die klachten hebben en daarvoor niet bij de huisarts terecht kunnen, of doorverwezen worden, kunnen dus met een gerust hart bij ons aankloppen. Ook de mama’s in spe kunnen op hun twee oren slapen: het bevallingskwartier en de materniteit zijn 100% coronaproof.”

www.heilighartlier.beMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio