Vluchtende drugsuithaler blijft in de cel

Archiefbeeld. Foto: Kris Hossey

Vluchtende drugsuithaler blijft in de cel

Print
Luchtbal-Rozemaai / Antwerpen -

De 31-jarige man die zondagnacht van de douane wegvluchtte nadat hij bij een container op een fruitkaai betrapt werd, is aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

De onderzoeksrechter heeft een 31-jarige Antwerpenaar laten opsluiten in de gevangenis, hij wordt verdacht van invoer van verdovende middelen en deelname aan een criminele organisatie. Vrijdag zal de raadkamer oordelen of de aanhouding van de verdachte bevestigd moet worden.

De man werd zondagnacht opgepakt na een achtervolging door de politie en de douane. Samen met minstens een andere man was hij in een auto gevlucht toen de douane hen wilde controleren in de haven. De mannen waren betrapt terwijl ze aan een container op een van de fruitkaaien van Belgian New Fruit Wharf aan het Leopolddok. Met de douaniers op de hielen reed de vluchtauto richting de wijk Luchtbal, daar crashte de auto in de Columbiastraat. De chauffeur kon opgepakt worden, zijn passagier(s) slaagde(n) erin te voet te ontkomen.

Of in de container waar de mannen aan bezig waren ook drugs gevonden werden kon voorlopig niemand zeggen. Het onderzoek naar de vermeende drugsuithalers is in handen van de federale gerechtelijke politie. De opgepakte verdachte beroept zich volgens onze informatie op zijn zwijgrecht.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio