Sven De Lange van Kadonation leverde 100 dozen groenten en fruit voor het zorgpersoneel van AZ Sint-Maarten © Stijn Van de Sande

Nationaal groepscadeau voor zorgverleners: Kadonation schenkt 100 boostboxen aan Sint Maarten

Het Gentse bedrijf Kadonation leverde dinsdag honderd dozen met groenten en fruit aan het zorgpersoneel van het AZ Sint-Maarten in Mechelen. Ze willen de ziekenhuismedewerkers zo een vitamineboost geven. “Alle schenkingen die we in ontvangst mogen nemen zijn een teken van appreciatie en een hart onder de riem voor het personeel”, aldus Karin Sobry van AZ Sint-Maarten.

Stijn Van de Sande

Kadonation is een Gents online platform waarop mensen samen kunnen leggen voor een cadeau. “Maar door de coronacrisis zijn we op zoek gegaan naar een manier om een soort nationaal groepscadeau te kunnen schenken aan alle zorgverleners”, zegt Sven De Langhe, CEO van Kadonation. “Via onze website kunnen de mensen een bedrag naar keuze doneren en per schijf van 15 euro schenken we in samenwerking met onze partner Vitadesk een boostbox aan het zorgpersoneel. Dat is een doos vol groenten en fruit.”

De actie is een groot succes want sinds de start zo’n twee weken geleden kon het bedrijf al 650 boostboxen schenken aan verschillende ziekenhuizen. Ook enkele bekende Vlamingen zoals Sam De Bruyn, Ianthe Tavernier en Pascal Braeckman, moedigden hun volgers via sociale media al aan om een boostbox te doneren. Dinsdagmorgen werden er honderd boxen geleverd aan het AZ Sint-Maarten in Mechelen.

Blijk van appreciatie

“We zijn heel erg tevreden met iedere schenking of cadeau dat we mogen ontvangen”, zegt HR-directeur Karin Sobry van het AZ Sint-Maarten. “Er wordt echt van alles geschonken, zoals beschermingsmateriaal, bloemen, pralines, kindertekeningen, noem maar op. Al die zaken zijn een hart onder de riem van ons personeel en vormen ook een grote blijk van appreciatie. De bedankingen die het personeel krijgt, zorgen ervoor dat ze ook in moeilijke tijden kunnen blijven doorgaan. Want de werkdruk op sommige afdelingen ligt nu erg hoog. Om onze dankbaarheid te tonen, lijsten we de giften op onze website op.”

Ook Sven De Langhe merkt veel dankbaarheid. “Het personeel is heel tevreden bij iedere box die we leveren . We krijgen alleen maar positieve reacties”, klinkt het. “En het valt op dat ze het fijn vinden dat het om een box vol fruit en groenten gaat. Dat zorgt voor een broodnodige vitamineboost tijdens deze drukke periode.”

https://kadonation.com/nl/boostbox

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS