Federale politie rolt Roemeense dievenbende op die actief was in Antwerpse rand

Archiefbeeld. Foto: Photo News

Federale politie rolt Roemeense dievenbende op die actief was in Antwerpse rand

Print
Antwerpen / Borgerhout -

De federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen heeft maandag een vierkoppige dievenbende opgerold die actief was in de Antwerpse rand. De vier worden vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die over hun aanhouding moet beslissen.

“Door de coronamaatregelen valt een sterke terugval van het aantal inbraken op, maar toch blijven rondtrekkende dadergroepen actief in ons land”, zegt het Antwerpse parket in een persbericht. “De federale gerechtelijke politie van Antwerpen voerde maandag in de late namiddag in opdracht van de onderzoeksrechter twee huiszoekingen uit in Antwerpen en Borgerhout. Het onderzoek naar zware diefstallen en inbraken in woningen liep al een tijdje.”

De Renault Laguna van de verdachten, met Franse nummerplaat, was op zaterdag 21 maart al in beeld gekomen tijdens een controle in het kader van de coronarichtlijnen in de stad Antwerpen. “De auto is ingeschreven op naam van een Georgiër die in Frankrijk woont, maar aan boord bevonden zich twee Roemenen die op het eerste zicht geen verblijfplaats in Antwerpen hadden”, luidt het. “Op 2 april werd dezelfde auto gecontroleerd in Hove door de politiezone Hekla, opnieuw met twee Roemenen aan boord. Er werd op dat moment een huurcontract voor een appartement in Borgerhout aan de politie gegeven. De FGP pikte die verdachte omstandigheden op en startte onmiddellijk een onderzoek.”

Fietsen

Al snel werd volgens het parket duidelijk dat de Renault ook gebruikt werd bij recente inbraken in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen. De wagen met vier verdachten werd gespot in de omgeving van Kapellen, Brasschaat, Kontich, Edegem, maar ook in Zwijndrecht en Kruibeke.

Het onderzoek leidde de speurders naar een verblijfplaats in Borgerhout en naar een adres in Antwerpen, waar de buit werd opgeslagen. De buit bestond uit fietsen, werkmateriaal, servies, bestek en andere waardevolle zaken. “Er kon een vrij grote buit worden gerecupereerd en ook het voertuig van de verdachten werd door de politie in beslag genomen”, stelt het parket.

Tijdens de huiszoekingen werden maandag zes Roemenen, drie mannen en drie vrouwen, gearresteerd op verdenking van het plegen van zware diefstallen. Vier van hen worden vandaag voor de onderzoeksrechter geleid. Het gaat om twee vrouwen van 30 en 31 en twee mannen van 32 en 37 jaar.

“Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter loopt intensief verder”, zegt het parket. “FGP Antwerpen zal nu zo snel mogelijk proberen achterhalen waar en wanneer de bende actief en wie de slachtoffers zijn van de inbraken en diefstallen.”

Federale politie rolt Roemeense dievenbende op die actief was in Antwerpse rand
De dieven maakten onder meer fietsen en werkmateriaal buit. Foto: Parket Antwerpen
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio