Theehuis blijft klanten ontvangen, uitbater beboet

Foto: Victoriano Moreno

Theehuis blijft klanten ontvangen, uitbater beboet

Print
Antwerpen / Kiel -

De Antwerpse politie heeft maandagnacht een theehuis in de Julius De Geyterstraat op het Kiel gesloten. De uitbater en een klant werden op de bon geslingerd.

Een getuige belde maandagnacht naar de politie omdat hij vermoedde dat er in een theehuis in de Julius De Geyterstraat op het Kiel in Antwerpen klanten aanwezig waren. Sinds 14 maart mogen horecazaken niet meer open zijn om de verspreiding van coronavirus Covid-19 tegen te gaan. “Toen onze mensen ter plaatse kwamen bleek de deur van de zaak op slot te zijn maar waren er wel aanwijzingen dat er meerdere aanwezigen binnen waren”, bevestigt Willem Migom, woordvoerder van de politiezone Antwerpen.

De politie hield de zaak in de gaten en zag op een bepaald ogenblik vier personen naar buiten komen. Toen de vier de politie opmerkte, zetten ze het op een lopen. “Twee personen konden gevat worden, een van hen was de uitbater van het theehuis”, zegt Migom. “Ze krijgen een boete voor het overtreden van het samenscholingsverbod en voor het openhouden van de zaak.”

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.