© Victoriano Moreno

Theehuis blijft klanten ontvangen, uitbater beboet

De Antwerpse politie heeft maandagnacht een theehuis in de Julius De Geyterstraat op het Kiel gesloten. De uitbater en een klant werden op de bon geslingerd.

sare

Een getuige belde maandagnacht naar de politie omdat hij vermoedde dat er in een theehuis in de Julius De Geyterstraat op het Kiel in Antwerpen klanten aanwezig waren. Sinds 14 maart mogen horecazaken niet meer open zijn om de verspreiding van coronavirus Covid-19 tegen te gaan. “Toen onze mensen ter plaatse kwamen bleek de deur van de zaak op slot te zijn maar waren er wel aanwijzingen dat er meerdere aanwezigen binnen waren”, bevestigt Willem Migom, woordvoerder van de politiezone Antwerpen.

De politie hield de zaak in de gaten en zag op een bepaald ogenblik vier personen naar buiten komen. Toen de vier de politie opmerkte, zetten ze het op een lopen. “Twee personen konden gevat worden, een van hen was de uitbater van het theehuis”, zegt Migom. “Ze krijgen een boete voor het overtreden van het samenscholingsverbod en voor het openhouden van de zaak.”

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS