Vrachtwagen knalt tegen spoorwegbrug in Bornem: slachtoffer zwaargewond, treinverkeer onderbroken

Print
Bornem -

In Bornem is dinsdagochtend een vrachtwagen tegen een spoorwegbrug gereden. Door de klap werd de chauffeur uit het voertuig geslingerd. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht. Het slachtoffer, een man van 64 jaar uit Bornem, is zwaargewond geraakt. Door het ongeval is het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Puurs-Sint-Amands onderbroken. De NMBS legt vervangbussen in.

LEES OOK: Haakarm met container staat nog omhoog: truck smakt hevig tegen spoorbrug en kantelt

Rond 10u raakte een vrachtwagen waarvan de laadbak te hoog was de onderkant van de spoorwegbrug op de Rijksweg in Bornem, vlakbij de Temsebrug. Door de impact kantelde het voertuig en werd de chauffeur uit zijn cabine geslingerd. Hij werd door de mug zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Er is een verkeersdeskundige ter plaatse voor onderzoek naar juiste omstandigheden van het ongeval. De bestuurder van truck was onderweg naar een opdracht in Weert (Bornem).

Vrachtwagen knalt tegen spoorwegbrug in Bornem: slachtoffer zwaargewond, treinverkeer onderbroken
De spoorwegbrug op de N16. De Rijksweg is straat die parallel loopt. Foto: TDK

Door het ongeval is het spoorverkeer op de lijn Sint-Niklaas- Puurs-Sint-Amands volledig onderbroken. “Onze technische ploegen zijn ter plaatse om te bepalen of er schade is, hoe groot die is en of er stabiliteitsproblemen zijn”, zegt Frédéric Petit van Infrabel. “Er worden vervangbussen ingelegd voor het volledige traject Sint-Niklaas - Puurs-Sint-Amands en dit in beide richtingen. Het is moeilijk te voorspellen hoe lang de hinder zal aanhouden.” Er zijn geen treinen geblokkeerd op het traject. Voor het autoverkeer is er geen probleem, laat de lokale politie van Klein-Brabant nog weten.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio