© Marcio Madeira

Documentaire over modeontwerper Martin Margiela komt deze week uit

Martin Margiela trok tien jaar geleden de deur achter zich dicht bij zijn Maison Martin Margiela, maar maakt vrijdag een comeback. Niet in levenden lijve, wel in de documentaire ‘Martin Margiela: in his own words’.

flb

De documentaire ‘Martin Margiela: in his own words’ gaat vrijdag 10 april in première. De film belooft inzage te geven in een van de meest bejubelde en tegelijk mysterieuze ontwerpers die de modewereld ooit rijk was. In de nieuwe trailer zien we onder meer enkele hoogtepunten van zijn carrière voorbijkomen zoals de bekende Tabi-laars en de gesluierde modellen.

De documentaire werd gemaakt door Reiner Holzemer, die eerder ook al ‘Dries’ over Dries Van Noten op het grote publiek losliet. Onder meer de Franse moderedacteur Carine Roitfeld, geschiedkundige Olivier Saillard, modejournalist Cathy Horyn en Margiela’s voormalige mentor Jean Paul Gaultier komen aan het woord.

De uit Genk afkomstige ontwerper Martin Margiela richtte in 1988 samen met Jenny Meirens zijn modehuis Maison Martin Margiela op. In tegenstelling tot heel wat andere ontwerpers zocht hij nooit de schijnwerpers op, meed hij fotografen en ging nooit het publiek groeten na een modeshow. In 2009 liet hij zijn label over aan een creatief team en verdween hij opnieuw helemaal in de anonimiteit. Tot nu dus.

NIET TE MISSEN