Wase recyclageparken werken grotendeels op afspraak

Foto: ies

Wase recyclageparken werken grotendeels op afspraak

Print
Sint-Niklaas -

In de regio Waasland werken de meeste recyclageparken grotendeels op afspraak.

Alleen afvalintercommunale MiWa stelt vijf van de zes parken helemaal open. Enkel het park op Vlyminckshoek in Sint-Niklaas (dat al enkele maanden verbouwd wordt) kan om veiligheidsredenen nog niet open. De parken in Stekene, Waasmunster, Sint-Gillis-Waas, Temse en Nieuwkerken-Waas gaan dinsdag om 13 uur open. “Al deze parken zijn toegankelijk voor alle mensen uit ons werkingsgebied. Iemand uit Sinaai of Belsele kan dus ook naar Stekene of Waasmunster. Toch willen we een beroep doen op de burgerzin van onze inwoners en vragen we met aandrang om een bezoek uit te stellen wanneer dat kan”, aldus Filip Baeyens, voorzitter van MiWa. De toegang tot de parken zal de komende weken ook elektronisch worden gedoseerd, zodat er maar een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd op het park wordt toegelaten. Lange wachttijden zijn dus mogelijk. Bovendien wordt gevraagd om het afval thuis alvast goed te sorteren per afvalsoort. Asbest kan voorlopig niet worden aangeboden.

Bij intercommunale Ibogem, dat de parken in Melsele, Verrebroek en Rupelmonde beheert, kwamen dinsdagochtend om 10 uur de eerste bezoekers die een afspraak hadden gemaakt toe. Dat kan vanaf nu elke dag tussen 10 en 17 uur. Afspraken moeten minstens twee dagen op voorhand worden vastgelegd via mail aan corona@ibogem.be. Enkel dringend afval (kga, elektrische apparaten, hout, papier en karton, grofvuil en groenafval) mag worden aangeboden. Er wordt streng gecontroleerd.

Ook In de recyclageparken van Verko (Dendermonde,Hamme, Berlare) moet een afspraak worden gemaakt. Dat kan enkel via de website https://reservatierecyclagepark.dds-verko.be/. Elke aanvrager aanvrager krijgt 15 minuten op het park. Op de Verko-parken is het niet mogelijk om asbest, batterijen, textiel en landbouwfolies af te geven. Verko krijgt de hulp van de politie om te controleren.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.