Antwerpse horecamannen steken stad hart onder de riem en gaan viraal

Print
Antwerpen -

Twee Antwerpse horecamannen hebben de tijd in hun kot muzikaal opgevuld. Ze brengen een cover van ABBA’s The Winner Takes It All in het Antwerps. En zie: ‘We kome der wel deur’ gaat viraal.

Tom Buelens en Mark Ivens werken beiden in de horeca. Tom is gastheer in restaurant Fiera in de Handelsbeurs en Mark is manager in De Godevaart. “Tijdens een van onze videogesprekken kwamen we op het idee om samen een liedje te schrijven”, vertelt Tom Buelens.

The Winner Takes It All had ons beiden emotioneel en muzikaal geraakt, dus gingen we daarmee aan de slag. Ikzelf zorgde voor de pianobegeleiding en de zang en Mark schreef de tekst van ‘We kome der wel deur’. Daarin wilden we onze steun betuigen aan iedereen die aan het werk is. Maar we wilden ook een hart onder de riem steken van iedereen die thuis zit”, vertelt Tom, die al in enkele musicals meespeelde, waaronder Scrooge met Warre Borremans.

En dan pikten de mensen van burgemeester Bart De Wever het liedje op en vroegen ze of ze het op zijn website mochten zetten. “Plotsklaps hadden we meer dan 500.000 views. Gek gewoon. Of we nog meer covers gaan maken? Misschien, maar we wilden gewoon ons gevoel kwijt.”

Nu in het nieuws