© Victoriano Moreno

Antwerp FC hervat werken aan tribune 4

De bouwwerken aan het Bosuilstadion van Antwerp FC zijn sinds begin deze week opnieuw hervat. Door de corona-uitbraak waren de werken twee weken geleden noodgedwongen stilgelegd, maar aan die stilstand komt nu een einde. “Voorlopig zijn we opnieuw gestart met een kleine ploeg, maar we hopen dat dit snel kan veranderen”, bevestigt woordvoerder Dimitri Huygen. Tribune 3 is ondertussen al vernieuwd en klaar voor het volgende seizoen.

pego

Aan de familietribune 3 zijn de vernieuwingen al afgerond. Daar werden alle 2.134 zitjes van de thuisfans vernieuwd, met een hogere rugleuning, conform de UEFA-normen. “De rugleuning moet minstens 30 cm hoog zijn. Dat is nu in orde, dus die tribune is al klaar voor Europees voetbal”, zegt Huygen. Enkel de 858 zitjes van de bezoekende fans moeten nog een upgrade krijgen.

Maar de grootste bouwwerf is uiteraard de gloednieuwe tribune 4, na de hoofdtribune de volgende fase in de verdere modernisering van de Bosuil. Eind vorig jaar werd gestart met de bouwwerken, die normaal gezien in de loop van juni zouden klaar moeten zijn. Even zorgden de coronamaatregelen voor vertraging, maar dat is nu voorbij. “We zijn voorzichtig heropgestart, met kleinere ploegen, om de regels van de social distancing optimaal na te leven”, zegt Huygen. “We gaan binnenkort evalueren hoe dit verloopt en of we de ploegen eventueel kunnen uitbreiden, uiteraard ook rekening houdend met de coronasituatie op dat moment.”

Beetje voorsprong

Ghelamco zat voor het stilleggen van de werken al wat voor op het schema, dus de heropstart is ook goed nieuws voor de club: de nieuwe tribune afwerken voor de start van volgend seizoen blijft zo mogelijk. “We hebben amper tijd verloren en we hadden een beetje voorsprong, dus zien het positief in”, beaamt Huygen. “Bovendien hebben we het geluk dat veel materiaal al op voorhand geleverd was.”

De club is ondertussen druk bezig met de verhuis van alle abonnees van tribune 2 naar tribune 4. En blijft ondertussen vernieuwen. “Zo hebben we ook al het oefenveld achter tribune 2 helemaal heraangelegd.”

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws