Cafébazin en terrasgasten krijgen boete

Café Foli-A in Retie. Foto: Joren De Weerdt

Cafébazin en terrasgasten krijgen boete

Print
Mol / Geel / Retie -

Het mooie weer van het voorbije weekend heeft ervoor gezorgd dat de politie op meerdere plaatsen pv’s heeft opgesteld voor mensen die zich niet aan de opgelegde maatregelen hebben gehouden.

In de Molenstraat in Retie heeft de politie Kempen Noord-Oost zondagnamiddag zes pv’s uitgeschreven. Daar zaten zes personen op het terras van café Foli-A. De uitbaatster kreeg een minnelijke schikking van 750 euro, de andere personen moeten 250 euro betalen. “Ik woon boven het café”, zegt uitbaatster Tinne Verswijvel. “Het terras hoort bij het privégedeelte. Met een andere persoon ben ik daar gaan zitten, even later kwamen er vier voorbijgangers bij zitten. Er werd voldoende afstand gehouden en er is geen drank verkocht, want het café is uiteraard toe. Ik wil geen excuses zoeken, maar het is nu eenmaal zo gelopen. Het café heb ik in maart overgenomen en ben nog maar een weekend open geweest.”

De politie Balen-Dessel-Mol heeft van vrijdagavond tot zondagnacht in totaal 28 pv’s opgesteld. De helft daarvan waren voor niet-essentiële verplaatsingen. Zeven pv’s werden uitgeschreven voor de aanwezigen op een privéfeest langs de Miramarplas in Mol zondagavond. Zij moeten elk 250 euro betalen.

Ook een aantal personen die doelloos rondhingen op het Statieplein in Mol werden gecontroleerd en ontvingen een pv. In Postel werden motorcrossers en een quad op een veld geverbaliseerd bij aanvang van een rit wildcrossen. Dit betrof een niet-essentiële verplaatsing, want ook wildcrossen is niet toegelaten.

In de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zijn de afgelopen dagen 37 pv's uitgeschreven, voornamelijk voor samenscholingen en niet-noodzakelijke verplaatsingen. Daarnaast heeft de politie ook een barbecuefeest moeten stilleggen.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.