Het naaiatelier van Ursulinen Mechelen is klaargemaakt om woensdag te beginnen met stikken. © Dirk Vertommen

Gezocht: stiksters en sponsors om 2.000 schorten te maken voor zorgverleners

Enkele Mechelse organisaties zijn met een actie gestart om tweeduizend schorten te maken die zorgverleners moeten beschermen, want net zoals bij mondmaskers dreigt er een tekort. Daarvoor zijn ze op zoek naar ervaren stiksters en sponsors.

svh

‘Schenk een schort’, zo doopten de organisatoren hun actie. Met de centen die ze inzamelen, maken ze beschermingsschorten voor ziekenhuizen, woonzorgcentra en andere zorginstellingen. Het materiaal voor een schort kost 8,5 euro. Met de steun van serviceclubs, bedrijven en Foundation Mechelen haalden ze in amper 24 uur tijd al 8.500 euro op. “Goed voor duizend schorten, maar wij willen er graag tweeduizend maken”, zegt Machteld Verbruggen, initiatiefnemer van de actie.

Het budget dat er momenteel nog tekort is, wordt tijdelijk bijgepast door Foundation Mechelen. “Wij moeten nog een behoorlijke som ophalen. Daarvoor rekenen we op de Mechelaars. Elke euro is welkom”, zeggen Piet den Boer en Jan Simons. De afdeling Mode van Ursulinen Mechelen en de centra voor volwassenonderwijs van Crescendo en TSM bieden hulp bij het naaien. Zij stellen hun professionele machines ter beschikking. “Daarvoor zijn we op zoek naar ervaren stiksters die weten hoe het werkt en geen uitleg nodig hebben”, vertelt Ingeborg De Cooman van Ursulinen Mechelen.

Wilt u meehelpen met naaien? Stuur dan een mailtje naar ingeborg.decooman@ursulinenmechelen.be.

© rr

www.facebook.com/FoundationmechelenvzwMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio