Lokale winkeliers en horecanondernemers lanceren online platform ‘Ik koop Antwerps’

Stad Antwerpen steunt de lokale handel via de website ‘Ik koop Antwerps’. Foto: BELGAIMAGE

Lokale winkeliers en horecanondernemers lanceren online platform ‘Ik koop Antwerps’

Print
Antwerpen -

Met ‘Ik koop Antwerps’ verzamelt de stad Antwerpen de lokale winkeliers en horecaondernemers op één platform. Wie dus wil shoppen vanuit zijn of haar zetel en dat vooral lokaal wil doen, kan dit vanaf woensdag via deze website.

‘Ik koop Antwerps’ is een samenwerking van de stad Antwerpen, het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), retailfederatie Comeos, Unizo en Horeca Antwerpen. Vanaf woensdag 8 april wordt een specifiek Antwerps aanbod gelanceerd op www.ikkoopantwerps.be met een ondersteunende communicatiecampagne. Handelaars en horecaondernemers kunnen zich nu al op het portaal registreren.

“Met deze website willen we ondernemers helpen om toch nog inkomsten te genereren, de klanten te blijven bedienen, en tegelijk de Antwerpenaar en alle shoppers de kans geven verder in hun vertrouwde winkels te kopen”, zegt middenstandsschepen Koen Kennis (N-VA).

NSZ en Antwerp Retail Promotion lanceerde 14 dagen geleden al de website www.Eshopantwerpen.be. Hier vinden klanten 235 lokale winkeliers terug, van marktkramers, bloemenwinkels tot elektrozaken. Deze website zal ook terug te vinden zijn ‘Ik koop Antwerps’.

Op het nieuwe platform is er ook ruimte voor de horeca met de mogelijkheid om waardebonnen te kopen. De bestel- en bezorgplatformen Uber Eats, Takeaway.com en Deliveroo laten de activatiekosten (gedeeltelijk) vallen voor restaurants die zich deze periode aansluiten aan dit platform.

www.ikkoopantwerps.be, eshopantwerpen.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio