Hans Vanwijn van Telenet Giants Antwerp Belgische Speler van het Jaar

Hans Vanwijn. Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Hans Vanwijn van Telenet Giants Antwerp Belgische Speler van het Jaar

Print

Hans Vanwijn (25) is in het referendum van Het Nieuwsblad uitgeroepen tot Belgische Speler van het Jaar. De 2m08 grote forward van bekerwinnaar Antwerp Giants volgt op de erelijst zijn ex-ploegmaat Ismael Bako op. Hij is de 62ste Belgische Speler van het Jaar.

“Een hele eer om deze prestigieuze individuele trofee te winnen. Mijn dank gaat in eerste instantie naar de organisatie van Telenet Giants Antwerp en voorzitter Roger Roels en sportief manager Guy Muya in het bijzonder. Ook coach Christophe Beghin die mij na een minder seizoen veel vertrouwen gaf. Mijn ploegmaats waarmee het op het parket maar vooral ook daarnaast een schitterende campagne was met bekerwinst als apotheose. En last but not least de vele Antwerpse fans die er de voorbije drie jaar altijd voor mij waren. “

“Ik ben einde contract en ga op zoek naar een buitenlandse transfer. Op mijn 25ste wil ik me verder ontwikkelen in een sterkere competitie. Maar, Once a Giant Always a Giant,” knipoogde Hans Vanwijn, die interesse geniet van onder meer het Franse Dijon en het Italiaanse Sassari.

D’Espalier best belofte

Hans Vanwijn van Telenet Giants Antwerp Belgische Speler van het Jaar
Seppe D’Espalier Foto: Vel

De trofee Belgische Speler van het Jaar is opgericht in 1959 en is één van de oudste sportprijzen in België. Legendarische namen als Jef Eygel (eerste winnaar), John Loridon, René Aerts, Willy Steveniers, Rik Samaey, Ronny Bayer, Eric Struelens, Tomas Van Den Spiegel, Sam Van Rossom , Christophe Beghin en Roel Moors fonkelen op de erelijst. Seppe D’Espalier (21) is de Belofte van het Jaar. De forward van Leuven Bears volgt op de erelijst Tito Casero (Okapi Aalstar) op.

Hugh Robertson (30), de Amerikaanse forward van Leuven Bears, is de eindlaureaat in de trofee Ster van de Coaches (alle nationaliteiten). Hij volgt op de erelijst zijn landgenoot Paris Lee op. Belgisch Speler van het Jaar Hans Vanwijn eindigde met de Amerikaanse forward Shevon Coleman (Kangoeroes Mechelen) op een gedeelde derde stek. De Belgian Lion van Antwerp Giants is de eerste Belg in de uitslag Ster van de Coaches. De Amerikaanse shooting guard Riley LaChance (Okapi Aalstar) is tweede.

Massey beste speelster

Billie Massey (20) van Sint-Katelijne-Waver werd verkozen tot Belgische Speelster van het Jaar en is de opvolgster van ex-ploegmaat van Laure Resimont. Maxuella Lisowa (18 jaar) van kampioen Castors Braine is Belofte van het Jaar en neemt de fakkel op de erelijst van Becky Massey (Sint-Katelijne-Waver) over.

Hans Vanwijn van Telenet Giants Antwerp Belgische Speler van het Jaar
Billie Massey . Foto: BELGA

Uitslag Belgische Speler van het Jaar - Het Nieuwsblad

1.Hans Vanwijn (Antwerp Giants) 151 pt

2. Alex Libert (Charleroi) 76

3. Jean-Marc Mwema (Oostende) 53

Uitslag Belgische Belofte van het Jaar - Het Nieuwsblad

1. Seppe D’Espallier (Leuven Bears) 80 pt

2. Vrenz Bleijenbergh (Antwerp Giants) 70

3. Leander Dedroog (Limburg United) 39

Uitslag Ster van de Coaches (alle nationaliteiten) - Het Nieuwsblad

1. Hugh Robertson (Leuven Bears) 73 pt

2. Riley LaChance (Okapi Aalstar) 56

3. Shavon Coleman (Kangoeroes Mechelen) 45

3. Hans Vanwijn (Antwerp Giants) 45

Uitslag Belgische Speelster van het Jaar - Het Nieuwsblad

1. Billie Massey (Sint-Katelijne-Waver) 73 pt

2. Laura Henket (Liège Panthers) 21

3. Hanne Mestdagh (Namur Capitale) 18

Uitslag Belgische Belofte van het Jaar (vrouwen) - Het Nieuwsblad

1. Maxuella Lisowa (Castors Braine) 62 pt

2. Ine Joris (Phantoms Boom) 32

3. Julia Franquin (Liège Panthers) 14

Meer basketbal