Antwerpen stopt met markering om garagepoorten vrij te houden

Foto: credit

Antwerpen stopt met markering om garagepoorten vrij te houden

Print
Antwerpen -

De stad Antwerpen stopt met het aanbrengen van markeringen die moeten beletten dat wagens te dicht geparkeerd staan aan particuliere garages. Volgens mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) nam de vraag af en creëerde het soms onduidelijkheid.

In de Ullenstraat in Wilrijk werd eind mei 2016 de eerste markering aangebracht aan een garagepoort. Wie een garage heeft, kent het probleem. Automobilisten parkeren de wagen zo dicht tegen de garage, waardoor het onmogelijk is om in of uit de garage te rijden. Dit is vooral een probleem in smalle straten, waar de manoeuvreerruimte beperkt is. Het gevolg was dat sommige inwoners om die reden hun garage niet gebruikten en de wagen op straat lieten staan. Dat verhoogde dan weer de parkeerdruk.

Bewoners konden daarom een aanvraag doen bij de stad Antwerpen voor het aanbrengen van markeringen aan de garage of voor het aanbrengen van parkeervakken in heel de straat. Dit gebeurde in tientallen straten in Antwerpen. Het gevolg van zo’n ingreep is wel dat de eigenaar niet meer voor zijn of haar eigen garage mag parkeren.

De stad Antwerpen stopt nu vier jaar na de lancering met deze maatregel.

“We zien dat we steeds minder aanvragen krijgen”, zegt Kennis. “Bovendien zorgde het soms voor onduidelijkheid. In uitzonderlijke gevallen zullen we nog markering aanbrengen, maar niet langer systematisch.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio