Met de taxi richting drugsdeal: vier arrestaties

Foto: Politie Antwerpen

Met de taxi richting drugsdeal: vier arrestaties

Print
Luchtbal-Rozemaai / Antwerpen 2060 / Wilrijk -

De Antwerpse politie heeft dit weekend meerdere drugsdealers opgepakt bij verschillende interventies. Op de Luchtbal werd een taxi aan de kant gezet nadat een passagier drugs had gekocht. Ook in Antwerpen en Wilrijk kwam de politie tussenbeide bij drugsdeals.

De politie hield een Volkswagen Golf in het oog in de omgeving van de Luchtbal. Een passagier ging kort binnen in een woning, waarna de inzittenden naar Merksem reden en contact maakten met een derde persoon. De wagen werd aan de kant gezet voor controle.

“Ondertussen werd het pand dat de passagier had bezocht in het oog gehouden”, vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. Er stopte een taxi voor de deur en één van de passagiers ging kort naar binnen. De politie hield de taxi tegen en wou de twee passagiers controleren. “Eén van hen probeerde te vluchten, de andere probeerde een zak met geld en drugs in zijn onderbroek te verstoppen”, klinkt het.

In totaal werd 128 gram cocaïne in beslag genomen. Ook de Golf die gebruikt werd voor de levering van drugs werd in beslag genomen. “In totaal werden 6 huiszoekingen uitgevoerd, daarbij werd nog eens 5.845 euro, 12,5 gram cannabis en 6 gsm-toestellen in beslag genomen”, aldus Migom. De vier verdachten, tussen 19 en 23 jaar oud, worden voorgeleid.

Twee kilo marihuana

De Antwerpse politie kon dit weekend nog twee drugsdeals verstoren. In de Herderstraat werd een huiszoeking uitgevoerd in een appartement. Daar trof het wijkondersteuningsteam regio City bijna 2 kilo marihuana, 4 gram cocaïne, 1.765 euro, 4 gsm-toestellen en verpakkingsmateriaal aan. Een 44-jarige man werd opgepakt en wordt voorgeleid.

Lees verder onder de foto!

Met de taxi richting drugsdeal: vier arrestaties
Foto: Politie Antwerpen

In de Vuurmolenstraat in Wilrijk probeerde een jongeman te vluchten toen hij de politie opmerkte. In zijn vlucht smeet hij een plastieken zak weg. Het wijkondersteuningsteam regio Zuid recupereerde de zak en trof daarin 113 gram cannabis, een gram hasj en twee gram cocaïne aan. De 20-jarige man werd opgepakt. Hij had 105 euro op zak en wordt voorgeleid.

Met de taxi richting drugsdeal: vier arrestaties
Foto: Politie Antwerpen
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio