Nijlen Helpt telt veel meer helpers dan hulpvragen

Het Nijlense Kerkplein. Foto: JDW

Nijlen Helpt telt veel meer helpers dan hulpvragen

Print
Nijlen -

Het platform Nijlen Helpt heeft al veel reacties losgemaakt van mensen die anderen willen helpen. Het aantal hulpvragen is nog wel niet zo groot.

Via het platform www.nijlenhelpt.be kunnen helpende handen en mensen die geholpen willen worden, elkaar vinden. “Er hebben zich al 184 vrijwilligers gemeld. De Nijlenaars laten daarmee duidelijk hun solidariteit blijken. Met maar twintig hulpvragen ligt dat aantal wel relatief laag”, zegt schepen van Sociale Zaken Lien De Four (Groen).

Daarom neemt het lokaal bestuur een extra initiatief om meer mensen te bereiken. “Vanaf het einde van deze week verschijnen in de apotheken en in de geopende winkels hulpkaartjes aan de kassa’s”, vertelt De Four. “Het is de bedoeling dat wie wil helpen, zo’n kaartje invult en in de bus stopt bij buren of bekenden met vermelding van zijn contactgegevens. Op deze manier weten mensen met een hulpvraag meteen bij wie ze terechtkunnen voor het doen van boodschappen of het uitlaten van een huisdier. Een aanmelding via het online platform is hiervoor dus niet nodig.”

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.