Lijdensweg blijft duren: werkzaamheden aan kapotte tramwissel in Mortsel uitgesteld

Print

Archiefbeelden: op 5 februari ontspoorde een tram van De Lijn aan het Gemeenteplein in Mortsel

Mortsel -

De werkzaamheden aan de kapotte tramwissel op het Gemeenteplein in Mortsel zijn nog niet voor meteen. De Lijn laat weten dat de werken door het coronavirus en de verplichte veiligheidsmaatregelen uitgesteld worden.

LEES OOK: Herstel kapotte wissel voor tram 7 niet voor morgen: “De oplossing ligt nochtans voor de hand”

Op 5 februari ontspoorde een tram van De Lijn aan het Gemeenteplein in Mortsel. Na controle bleek dat een kapotte wissel aan de oorzaak van het probleem lag en dat die volledig vernieuwd moest worden.

Normaal gezien zouden de werken na de paasvakantie voltooid worden. “Door de uitbraak van het coronavirus en de verplichte strikte veiligheidsmaatregelen dienden de werkzaamheden te worden uitgesteld”, zo laat De Lijn echter op maandag weten. Een nieuwe timing zal afhangen van de verdere evolutie van de coronasituatie.

Sint-Willibrordus

Door de kapotte wissel aan het Gemeenteplein in Mortsel kan tramlijn 7 er niet meer keren. De tramlijn rijdt uitsluitend het traject tussen het MAS en de Koninklijkelaan in Berchem. Tramlijn 15, die een deel van het traject van tramlijn 7 deelt, kan wel nog langs het Gemeenteplein rijden.

Reizigers van tramlijn 7 moeten aan de halte ‘Sint-Willibrordus’ in Berchem overstappen op tram 15. Die kan nog wel langs het Gemeenteplein rijden. Reizigers uit Mortsel die richting centrum Antwerpen willen, kunnen in Mortsel tram 15 nemen tot diezelfde halte ‘Sint-Willibrordus’.

DE TEST