Antwerpenaar in New York filmt indrukwekkend applaus voor zorgverleners vanuit wolkenkrabber

Print

Video: RR

Ook in de Amerikaanse stad New York, het epicentrum van de coronacrisis in de Verenigde Staten, geven ze elke avond een applaus voor het verplegend personeel. En hoe. Antwerpenaar Vincent Steurs legde het indrukwekkende moment vast met zijn smartphone.

Een applaus dat als een wolk boven de stad New York lijkt te hangen. Dat kon Vincent Steurs (34) vastleggen vanuit zijn woonst vlak bij het Lincoln Centre in de wijk Manhattan. Vincent heeft productontwikkeling gestudeerd in Antwerpen en werkt in New York als designer voor de Boston Consulting Group. Hij woont sinds 2014 in The Big Apple met zijn Argentijnse vrouw.

“We mogen alleen nog buiten voor essentiële dingen, maar zijn eigenlijk al twee weken niet meer buiten geweest”, zegt Vincent vanuit New York. “We horen heel veel ambulances en iedereen beseft de ernst intussen, maar dat heeft wel een tijd geduurd. De scholen zijn langer opengebleven dan nodig en de stad werd afgesloten wanneer het te laat was. Toch zijn er nog steeds veel mensen die naar Central Park gaan. We hebben onlangs ook een noodbericht gekregen via de telefoon met een oproep voor meer verplegers. Het tekort aan ademhalingsmachines is angstwekkend.”

In het zwaar door het coronavirus getroffen New York applaudisseren ze niet om 20u ’s avonds, zoals bij ons, maar om 19u. Met ongeveer een derde van het aantal geregistreerde besmettingen, is de wereldstad het epicentrum van de epidemie in de Verenigde Staten. Het totale aantal doden staat intussen op 4.159.

Nu in het nieuws