Heilig Hart Lier stuurt ernstig zieke coronapatiënten naar andere ziekenhuizen

Heilig Hart Lier stuurt ernstig zieke coronapatiënten naar andere ziekenhuizen

Print

Het Heilig Hartziekenhuis in Lier heeft op de dienst intensieve zorgen twaalf bedden voor coronapatiënten die beademd moeten worden. Daarmee is de maximumcapaciteit bereikt.

Het aantal coronapatiënten is tegenover het begin van de week iets gestegen, maar de corona-afdeling is nog niet volzet. “Maar op intensieve zorgen zijn we qua patiënten die we moeten beademen wél volzet. Dat gaat om twaalf bedden. We hebben de voorbije dage dus al patiënten moeten verhuizen naar andere ziekenhuizen, onder meer naar Mechelen”, zegt Koen De Feyter, diensthoofd spoedafdeling.

Ondertussen stijgt ook de uitval onder het personeel. “Vooral onder de verpleegkundigen is het kantje boordje. We mixen die teams natuurlijk wel met verpleegkundigen uit andere afdelingen, maar het wordt nipt om bepaalde permanenties te blijven garanderen.”

“Op de Spoed kunnen we natuurlijk niet met vrijwilligers aan de slag. Maar mensen die het juiste diploma of de juiste vaardigheden hebben en die niet of niet meer in ons ziekenhuis werken, kunnen ons wél komen versterken. Zo hebben we bijvoorbeeld een mugverpleegkundige die in het dagelijkse leven brandweerman bij BASF is.”

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.