Politie Lier applaudisseert voor personeel ziekenhuis

Print

Video: Lokale politie Lier

Lier -

Om de zorgverleners een hart onder de riem te steken, hield de Lokale Politie Lier zondagavond een eerbetoon aan de spoedafdeling van het Heilig Hartziekenhuis. Daarna reden ze ook nog naar de woonzorgcentra.

Veertien politiemensen kwamen met zwaailichten en loeiende sirenes richting spoed gereden. Eens uitgestapt applaudisseerden ze minutenlang.

“Zo’n eerbetoon is voor ons personeel heel belangrijk”, zegt diensthoofd Spoed Koen De Feyter. “We werken onder uitzonderlijke omstandigheden en elke schouderklop die van binnen of van buiten het ziekenhuis komt, is nodig. De solidariteit tussen de collega’s-hulpverleners doet echt deugd. Daarvan ben ik overtuigd.”

“We beginnen de manier van werken een beetje gewoon te worden. Iedereen doet overuren en de rust tussen twee shiften is korter. Daardoor is het fysiek zwaar, en ook omdat we in die speciale pakken staan te werken wat niet zo comfortabel is. Het is ook mentaal zwaar, want we zien echt wel héél veel zieke mensen. Maar de solidariteit trekt ons erdoor.”

Politie Lier applaudisseert voor personeel ziekenhuis
Foto: cvr
Politie Lier applaudisseert voor personeel ziekenhuis
Foto: cvr
LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.