Geitestoet uitgesteld naar volgend jaar

De Geitestoet in 2015. Foto: district Wilrijk

Geitestoet uitgesteld naar volgend jaar

Print
Wilrijk -

De vijfjaarlijkse Geitestoet zou zijn achtste editie zondag 20 september van dit jaar houden, maar de coronacrisis dwingt de organisatie de stoet een jaar later in de agenda te zetten. De nieuwe datum is zondag 19 september 2021.

De folkloristische stoet, een van de grootste van Vlaanderen, lokte vorige keren telkens tienduizenden bezoekers. Het is een optocht van praalwagens, reuzen en verklede fanfares die door de Wilrijkse wijken trekt en waarin onder andere de ontstaansgeschiedenis van het ‘Geitedorp Wilrijk’ wordt verteld.

Sponsors

“Uiteraard ligt de corona-epidemie aan de basis van deze afgelasting”, verklaart Raymond Van de Weyer, voorzitter van de organiserende vzw Geitestoet. “De gevolgen van het virus zadelen de voorbereiding van onze stoet op met heel wat onzekerheden. Zo is het momenteel niet opportuun om de voorbereidingen verder te zetten en contracten af te sluiten. Daarnaast dreigen we belangrijke sponsorbudgetten te mislopen, doordat bedrijven en middenstanders na deze crisis afhaken als sponsor. Wat uiteraard zeer begrijpelijk is. Ook de samenwerking met bijvoorbeeld scholen kwam door corona volledig op de helling te staan.”

“Op een evenement dat er voor het amusement is, moeten mensen zich goed voelen”, vindt Manu Jacobs, de regisseur van deze Geitestoet. “Ze moeten zich kunnen en willen amuseren. We doen het dus liever op een moment dat het district er zeker opnieuw goesting in heeft.”

“De nieuwe datum is zondag 19 september 2021, Wilrijkenaren noteren die best al in hun agenda”, tipt Werner Theuns, de districtsschepen die bevoegd is voor de Geitestoet. “De organisatie heeft met de afgelasting op dit moment de enige juiste keuze gemaakt. Het district zal hen de komende maanden verder blijven ondersteunen om in 2021 een onvergetelijke Geitestoet aan te bieden aan de Wilrijkenaren.”

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.