Spuwincidenten in Berendrecht en Lier, vrouw en man aangehouden

Themabeeld. Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Spuwincidenten in Berendrecht en Lier, vrouw en man aangehouden

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Lier / Berendrecht / Lillo / Zandvliet -

Een 27-jarige vrouw en een 30-jarige man zijn zaterdag aangehouden. Bij twee afzonderlijke incidenten in Berendrecht en Lier spuwden of hoestten ze naar de politie.

De 27-jarige vrouw werd vrijdagvoormiddag betrapt in een filiaal van Carrefour in Berendrecht terwijl ze aan het eten en het drinken was. De winkelverantwoordelijke nam haar apart in een lokaal tot de politie arriveerde. “De vrouw kreeg een mondmasker, maar ze spuwde en hoestte richting het personeel”, zegt het Antwerpse parket.

Toen een patrouille van de Antwerpse politie arriveerde, hoestte de vrouw ook naar de inspecteurs. Ze bleef zich erg weerspannig gedragen en gaf onder meer een valse naam op. “Op het moment dat ze in de cel geplaatst werd, trok ze haar mondmasker naar beneden en hoestte en spuwde ze opnieuw naar de politie. Ze beweerde ook besmet te zijn met het coronavirus. De vrouw werd aangehouden”, klinkt het.

Social distancing in Lier

De onderzoeksrechter in Mechelen besliste dan weer om een 30-jarige Rus die in Lier woont, aan te houden. Een patrouille van de lokale politie van Lier merkte vrijdag rond 15 uur op dat drie mannen en een kind de regels rond social distancing niet respecteerden op een pleintje aan de Botertonstraat.

De inspecteurs spraken het groepje aan, maar de dertiger reageerde geagiteerd en verbaal agressief. Hij kwam dicht bij de politie en spuwde tweemaal op de grond vlakbij een inspecteur. “Hij naderde verder, rochelde fluimen en speeksel op, maar door alert reageren werd het hoofd van de man naar beneden geduwd, zodat hij niet kon spuwen”, zegt het parket. Hij vermeldde tot tweemaal toe het coronavirus. Ook tijdens de overbrenging naar de cel bleef hij verbaal erg agressief uit de hoek komen

“Het parket Antwerpen treedt streng op tegen mensen die tijdens deze coronacrisis bewust hoesten, niezen op spuwen naar politiemensen en andere burgers. Dat gedrag is bijzonder asociaal en maatschappelijk totaal onaanvaardbaar”, klinkt het.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio