© Photo News

Pro League schenkt 50.000 maaltijden aan voedselbanken

De Pro League schenkt 100.000 euro aan de Belgische voedselbanken om kwetsbare mensen in de samenleving tijdens de coronacrisis te steunen. Daarnaast zet de belangenvereniging van de 24 professionele voetbalclubs ook een campagne op om supporters aan te sporen zelf een bijdrage te doen aan de voedselbanken.

De coronacrisis en het onnodig hamsteren van de mensen had een onaangenaam gevolg voor de kwetsbare mensen en gezinnen die van voedselbanken afhankelijk zijn om eten op tafel te krijgen. De voorraden raken op, en de voedselbanken moeten zelf voedingsmiddelen aankopen om die te kunnen verdelen. Daardoor stijgen hun uitgaven flink.

Jaarlijks verwerken de voedselbanken via hun negen vestigingen 18.000 ton voedsel ofwel meer dan 30 miljoen maaltijden voor bijna 170.000 behoeftigen. Om die voedselbedeling te ondersteunen, schenkt de Pro League nu 100.000 euro aan de Belgische Federatie van Voedselbanken. Dat is het equivalent van 50.000 maaltijden.

Dat werd donderdag beslist via een videoconferentie door de raad van bestuur van de Pro League. Naast de financiële steun zullen de clubs zich via hun kanalen richten tot voetbalsupporters om hen bewust te maken van het maatschappelijke belang van de voedselbanken. De Pro League zal fans oproepen om zelf ook een financiële bijdrage te doen.

Meer voetbalnieuws