Drie personen opgepakt nabij Antwerpen na overval op Amsterdamse lachgaskoerier

Themabeeld. Foto: WAS

Drie personen opgepakt nabij Antwerpen na overval op Amsterdamse lachgaskoerier

Print
Antwerpen -

De politie heeft vrijdagnacht een wagen klemgereden in de buurt van Antwerpen en de drie inzittenden opgepakt. Het trio wordt ervan verdacht een gewapende overval gepleegd te hebben op een lachgaskoerier in Amsterdam eerder die nacht.

De Amsterdamse politie kreeg rond 2.45 uur melding van de gewapende overval. Een lachgaskoerier dacht een afspraak te hebben om lachgascilinders te verkopen in Amsterdam-West, maar werd er door drie gewapende mannen bestolen. De mannen vluchtten met hun buit in een wagen met een Belgische nummerplaat.

Ter hoogte van de grensovergang in Meer, op de E19, werd een soortgelijk voertuig opgemerkt. De inzittenden voldeden aan het opgegeven signalement, waarna de politie de achtervolging inzette.

In de buurt van Antwerpen werd de wagen klemgereden. In de voertuig trof de politie onder andere lachgascilinders aan en goederen die vermoedelijk gebruikt werden bij de overval. Die werden in beslag genomen en zullen worden onderzocht. De Belgische verdachten van 17, 23 en 24 jaar oud werden opgepakt.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio