Geen technische werkloosheid, wel betaald verlof voor medewerkers Liverpool: “Niemand zal financieel benadeeld worden”

Foto: Action Images via Reuters

Geen technische werkloosheid, wel betaald verlof voor medewerkers Liverpool: “Niemand zal financieel benadeeld worden”

Print

Champions League-winnaar Liverpool heeft een groot deel van haar personeel vakantie gegeven. De medewerkers krijgen wel hun volledige salaris doorbetaald, zo benadrukte de koploper in de Premier League zaterdag.

“Niemand zal hier in financieel opzicht door benadeeld worden”, stond in een verklaring op de website van Liverpool te lezen. De overheid zal 80% van het loon van de betrokken spelers betalen, Liverpool past de rest bij. Ook de medewerkers die alleen op wedstrijddagen in en om stadion Anfield werken, krijgen gewoon doorbetaald.

De Premier League ligt vanwege de coronacrisis al enkele weken stil. Men hoopte tot voor kort dat er begin mei weer gevoetbald zou kunnen worden, maar dat streven werd vrijdag losgelaten. De hervatting van het seizoen is nu tot nader order uitgesteld.

Voor Liverpool en Rode Divock Origi staat er zeer veel op het spel. Met nog negen speeldagen te gaan tellen de Reds liefst 25 punten op eerste achtervolger Manchester City. Een eerste titel in dertig jaar is zo erg dichtbij.

Kritiek

Liverpool benadrukte in zijn statement dat de betrokken medewerkers hun volledige loon blijven krijgen, toch kwam er veel kritiek op de beslissing. Onder meer ex-speler Jamie Carragher was scherp. “Dit is zwak”, klonk het onder meer. The Reds draaiden vorig jaar een omzet van maar liefst 600 miljoen euro.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.