Dealers wandelen politiekantoor binnen om bromfiets op te halen en worden opgepakt

Archieffoto Foto: Wim Hendrix

Dealers wandelen politiekantoor binnen om bromfiets op te halen en worden opgepakt

Print
Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft drie drugsdealers gearresteerd toen twee van hen een bromfiets kwamen ophalen in het politiekantoor. Een vriend van hen was eerder weggevlucht bij een controle en had daarbij de bromfiets achtergelaten.

Het verkeersondersteuningsteam van de regio West controleerde recent een man op een bromfiets. Hij bleek niet in het bezit van de nodige documenten en had de bromfiets van een vriend geleend. De man was ook onder invloed van verdovende middelen. “Tijdens de controle vluchtte de man bovendien weg van de politie, die de bromfiets dan maar meenam in afwachting van de eigenaar”, aldus Willem Migom van de Antwerpse politie.

Toen die eigenaar samen met een andere vriend de bromfiets kwam halen op het politiekantoor van de Oudaan, werden ze gecontroleerd door het wijkondersteuningsteam. De jongeman had cannabis op zak. Het team besloot ook de gsm’s van de twee te controleren, wat aanwijzingen van georganiseerde drugshandel opleverde.

Er werden drie huiszoekingen uitgevoerd waarbij drie verdachten van 22, 19 en 18 jaar gearresteerd werden. In totaal werden 56 gram cannabis, 4 gsm-toestellen, zaadjes om cannabisplanten mee te kweken, verpakkingsmateriaal en de bromfiets in beslag genomen. De politie kon de gevluchte bestuurder van de bromfiets nog niet vatten, hij staat geseind.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio