Rode Duivel Toby Alderweireld verrast ambulancier met videogesprek: “Jullie doen geweldig werk”

Rode Duivel Toby Alderweireld verrast ambulancier met videogesprek: “Jullie doen geweldig werk”

Print

Toby Alderweireld heeft zijn goede hart laten zien door de Engelse ambulancier Tayla Porter op te bellen en haar te feliciteren met het werk dat zij en haar collega’s verrichten. “Jullie doen geweldig werk”, zei de Rode Duivel tegen Porter, die naast ambulancier ook fan is van Alderweirelds team Tottenham Hotspur. “Jullie zijn helden die de erkenning die jullie verdienen, niet krijgen. Jullie kunnen trots zijn op jezelf.”

De ambulancier ging afgelopen week de wereld rond met een video waarin de hele buurt gezamenlijk voor haar klapte voordat ze naar haar werk vertrok. “Ik vond dat filmpje geweldig”, aldus Alderweireld, “dus besloot ik haar zelf eens te bellen om haar te bedanken voor haar werk en haar moed.” De Rode Duivel beloofde de ambulancier nog zijn shirt op te sturen.

Alderweireld doneerde enkele weken geleden ook al iPads aan de Engelse ziekenhuizen. “We krijgen al goede reacties van mensen die op die manier nog met hun families kunnen blijven praten”, vertelde de verdediger daarover aan BBC.

Meer sportnieuws