© SVH

Markt in Mechelen is leeg, maar marktkramers zijn online wél bereikbaar

Normaal bruist de Mechelse binnenstad op zaterdag tijdens de wekelijkse markt, maar door de coronapandemie is die traditie tijdelijk afgeschaft. Om de Mechelaars toch in contact te brengen met hun favroriete marktkramer, heeft de stad werkt gemaakt van een website.

svh

Dat er geen zaterdagmarkt plaatsvindt, is een gevolg van de federale maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. “Dit is uiteraard een streep door de rekening van onze marktkramers. Om marktbezoekers toch de mogelijkheid te geven om met hun vertrouwde marktkramer contact op te nemen, zetten we de contactgegevens van de marktkramers die hiervoor hun toestemming hebben gegeven online”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

U kunt elke marktkramer opzoeken per categorie, op naam of via de plek waar hij normaal staat. Websites of Facebookpagina’s worden eveneens vermeld. Marktkramers mogen ook thuis leveren.

Als u een bestelling wilt doen, iets wil ruilen dat u onlangs hebt gekocht of een bepaald product zoekt, kan dat via de website: https://shoppenin.mechelen.be/marktkramen

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS