Nieuwe Isvag-oven krijgt gunstig advies omtrent impact op milieu

Administratie Omgeving-milieu legt wel vijf voorwaarden op aan het gunstig advies. Foto: VUM

Nieuwe Isvag-oven krijgt gunstig advies omtrent impact op milieu

Print
Wilrijk -

De Vlaamse administratie Omgeving-milieu geeft een gunstig advies met voorwaarden aan de nieuwe afvalverwerkingsinstallatie die Isvag wil bouwen in Wilrijk. De administratie beoordeelt de impact op het milieu.

Na het Vlaams Energieagentschap (VEA) en de afvalstoffenmaatschappij OVAM heeft nu ook de Vlaamse administratie Omgeving-milieu een advies klaar.

Het advies is gunstig, maar er zijn vijf voorwaarden verbonden waaraan Isvag moet voldoen. Het gaat bijvoorbeeld om de grenswaarden bij de uitstoot van onder meer stikstofoxide. De aanvoer van afval mag alleen gebeuren tussen maandag en zaterdag 19 uur. Er is ook een akoestische studie nodig binnen de eerste zes maanden dat de installatie draait.

In het advies van Omgeving-milieu wordt ook verwezen naar het rendement van de energie die uit afvalverbranding komt. Voor deze energiestudie van de nieuwe installatie verwijst deze administratie naar het advies van VEA. Dit agentschap had op dat punt een negatief advies gegeven. In tegenstelling tot OVAM, neemt de administratie Omgeving-milieu het advies van VEA niet mee als vergunningsvoorwaarde in het advies.

Alle adviezen worden verzameld door de gewestelijke omgevingsvergunningscommissie. Die geeft dan een algemeen advies aan Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA).

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio