Rapper Pita roept jeugd mee op om regels rond corona te respecteren

Print
Mechelen -

Met man en macht ziet de stad Mechelen dit weekend toe op de naleving van de regels tegen de verspreiding van het coronavirus. Daarvoor rekent ze niet alleen op de politie die versterking krijgt van twee paardenpatrouilles, maar ook op influencers die via sociale media de jeugd aanspreken.

Weekend, het begin van de paasvakantie en mooi weer. In normale omstandigheden zijn dat de ingrediënten om de mensen massaal naar buiten te lokken. “Om ervoor te zorgen dat we dit met z’n allen zo snel mogelijk terug kunnen doen, moeten we nu op onze tanden bijten. Moeilijk, ik weet het, maar absoluut nodig. Anders dreigt deze crisis alleen maar langer te duren”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

De stad zet niet alleen jeugdwerkers in, die nadrukkelijk aanwezig zijn om afgesloten speelpleinen en speelbossen te controleren. Ze schakelt ook tien gemeenschapswachten in om het samenscholingsverbod te handhaven. Met een filmpje op sociale media trachten enkele lokale influencers hun volgers te overtuigen. Een van is Said Aghassaiy alias Pita. “Ik vind het belangrijk dat iedereen gezond blijft. Als jongeren thuisblijven, lopen ze minder het risico om het virus op te doen of om iemand anders te besmetten”, reageert hij.

“Ik roep jeugdbewegingen, sportclubs en artistieke jeugdverenigingen op om hun volgers aan te spreken over het belang om de richtlijnen te volgen, ook al wordt het mooi weer”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Jeugd. Vier ruiters van de federale politie houden mee toezicht op de afstandsregels in de stad, in de parken en in bossen. “Bij manifeste overtredingen wordt altijd een proces-verbaal opgesteld. Er staan mensenlevens op het spel en de Mechelaars willen hun stad terug”, stelt de burgemeester.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio