Alle Antwerpse assisenzaken uitgesteld

Assisen Leopoldine De Decker Foto: Jan Van der Perre

Alle Antwerpse assisenzaken uitgesteld

Print

Door de onzekerheid over wanneer de coronamaatregelen worden teruggeschroefd, zijn alle assisenzaken tot de zomer uitgesteld naar latere datum. Alleen de roofmoord op Leopoldine De Decker, waarin alle getuigen al gehoord zijn, wordt nog verder gezet zodra het mogelijk is.

Eerder deze week waren al twee van de vier geplande zaken op de lange baan geschoven. Het gaat om een moordzaak in de Antwerpse Pothoekstraat en de moord op de gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Bouwel. Ze werd omgebracht door een koppel dat haar had leren kennen in de gevangenis in de Begijnenstraat.

Nu worden ook het assisenproces over de moord op Nancy De Landtsheer uit Deurne en dat van de moord op autohandelaar Steve Huypens in 2007 (!) op de lange baan geschoven. Beschuldigde Fred Wittig werd intussen wel uitgeleverd door Duitsland. Hij verblijft in de gevangenis van Antwerpen.

Wittig werd begin juli 2008 opgepakt in het Spaanse Mallorca voor de moord op een Turkse autohandelaar in Duitsland. Bij een huiszoeking werd toen ook het wapen teruggevonden waarmee Huypens werd doodgeschoten. Daarmee was meteen de onschuld van zoon Kevin bewezen, die acht maanden onschuldig in de cel had gezeten.

Door het uitstel staan er nu al twaalf assisenzaken in de wachtrij om behandeld worden. “Het wordt een enorme puzzel om dat ingepland te krijgen voor het najaar”, klinkt het op het hof van beroep.

Nu in het nieuws