Veertiger aangehouden voor spuwen naar politie

Archiefbeeld. Foto: Jan Van der Perre

Veertiger aangehouden voor spuwen naar politie

Print
Berchem -

Een 41-jarige man uit Berchem is vrijdagnamiddag aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij had donderdagavond gespuwd naar de politie. De voorbije dagen werden al meerdere ‘coronaspuwers’ opgepakt na verschillende incidenten.

De Antwerpse politie kreeg donderdagavond rond 22 uur een oproep voor geluidshinder in een flatgebouw aan de Ruytenburgstraat in Berchem. Bij aankomst weigerde de 41-jarige bewoner eerst om de deur open te doen. “Daarna reageerde hij arrogant en agressief naar de inspecteurs. Hij wilde zich ook niet identificeren en maakte racistische opmerkingen naar een inspecteur met allochtone roots”, zo meldt het parket.

De politie arresteerde de man. In de politiewagen probeerde hij naar de inspecteurs te spuwen. Ook tijdens de overbrenging naar de doorgangscel riep hij dat hij besmet was met het coronavirus en dat hij in het gezicht van de agenten ging spuwen.

“De man werd voorgeleid voor bedreiging met een aanslag met een schijnbaar gevaarlijke substantie, aanzetten tot haat, weerspannigheid en smaad. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden”, klinkt het.

Wie spuwt naar een agent, riskeert daar deze dagen een zware straf voor te betalen. De parketten kunnen tot 2.400 euro boete vorderen, en zelfs tot vijf jaar cel. Dat blijkt uit een recente rondzendbrief van de procureurs-generaal.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio