Vrouw die probeerde ex-vriend aan te rijden in Park Spoor Noord krijgt straf met uitstel

Park Spoor Noord. Foto: Jan Van der Perre

Vrouw die probeerde ex-vriend aan te rijden in Park Spoor Noord krijgt straf met uitstel

Print
Antwerpen / Antwerpen 2060 / Merksem -

Een 26-jarige vrouw uit Merksem heeft een celstraf van veertig maanden met uitstel gekregen. Ze had in september vorig jaar geprobeerd haar ex-vriend aan te rijden in Park Spoor Noord in Antwerpen.

Een politieagente in burger zag op 20 september een auto met hoge snelheid Park Spoor Noord inrijden. “De wagen probeerde in te rijden op een man die in het park stond, die kon nog op het nippertje opzij springen”, verklaarde de getuige aan haar collega’s. Het slachtoffer vertelde aan de politie dat hij even voordien uit de auto van zijn ex-vriendin Yoni S. (26) gestapt was. “Ze bleef roepen en schelden en zei dat ik met andere vrouwen aanpapte”, zei de man. “Ze kwam met hoge snelheid op mij afgereden, duidelijk met de intentie mij aan te rijden.”

Bestuurster Yoni S. uit Merksem kon even verderop door de politie aangetroffen worden bij haar auto. De jonge vrouw bleef steeds volhouden dat ze niet de bedoeling had haar ex aan te rijden. Ze wilde naar eigen zeggen enkel haar geld en gsm terugvragen. “Mijn cliënte was op het ogenblik van de feiten door de schuld van het slachtoffer een emotioneel wrak. Toen bleek dat hij haar spullen had ontvreemd, is het haar allemaal te veel geworden. Maar nooit heeft ze de bedoeling gehad om het slachtoffer dodelijk aan te rijden. Ze heeft hem enkel bang willen maken”, zei haar advocaat, mr. Xavier Potvin, tijdens de behandeling van de rechtszaak.

De rechtbank ging niet in op de vraag om de feiten te herkwalificeren en oordeelde dat Yoni S. wel degelijk schuldig is aan poging tot doodslag. De jonge vrouw kreeg vrijdag een celstraf van veertig maanden met uitstel, als ze zich aan een reeks voorwaarden houdt moet ze niet naar de gevangenis.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio