© rr, ap

Werkstraffen voor overval met clownsmasker

De rechtbank heeft drie jongemannen tot werkstraffen veroordeeld voor een overval op een nachtwinkel in Deurne en een poging tot afpersing op de Groenplaats. Bij de overval droeg een van hen een masker gebaseerd op horrorclown Pennywise uit de film It.

sare

Nadat ze geprobeerd hadden een jonge kerel te overvallen op de Groenplaats in Antwerpen kon de politie in oktober 2019 drie jonge kerels oppakken in het centrum van Antwerpen. Twee van hen bleken een alarmpistool op zak te hebben. Michael S. (21) en Hisen R. (18) uit Hemiksem bekenden dat ze het slachtoffer hadden aangesproken, maar dat was enkel om hem bang te maken, daarvoor hadden ze ook de pistolen bij. Hun vriend, Gustavo S. (21) uit Deurne, zei dat hij niets van dat plan afwist, hij verklaarde dat hij het slachtoffer zelfs ter hulp was gesneld.

Clownsmasker

De speurders van de Antwerpse politie merkten dat de drie verdachten opvallende gelijkenissen toonden met een trio dat enkele dagen eerder een nachtwinkel in Deurne had overvallen. Daar waren op 9 oktober rond 23.30u drie kerels binnengekomen, een van hen bedreigde het personeel met een vuurwapen. Het trio vluchtte weg met kleingeld en zestig pakjes sigaretten. Op de camerabeelden was te zien dat een van hen, de man met het vuurwapen, zijn gezicht bedekt had met een clownsmasker gebaseerd op horrorclown Pennywise uit de film It. Op de camerabeelden waren de verdachten, dankzij hun kledij en fysionomie, duidelijk te herkennen. Uiteindelijk bekenden de drie kerels de overval.

Hoewel de rechtbank de feiten als zeer ernstig bestempeld, toonde ze zich mild in haar vonnis. De drie jonge overvallers kregen elk een werkstraf van driehonderd uren. “Een constructieve vorm van bestraffing waarmee ze iets kunnen terugdoen voor de maatschappij”, motiveerde de rechtbank haar vonnis. “Het uitvoeren van deze werkstraf dient hen bewust te maken van de ernst van hun handelingen en dient hen ertoe aan te zetten zich in de toekomst te onthouden van dergelijke feiten.”

Voeren de jongemannen hun werkstraf niet uit dan staat Michael S. een gevangenisstraf van vijf jaar te wachten, zijn kompanen krijgen dan vier jaar cel.

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio