Recyclagepark Malle heropent dinsdag “voor wie bezoek écht niet kan uitstellen”

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) besliste deze week om de recyclageparken opnieuw te openen vanaf dinsdag 7 april. Ook het recyclagepark in Malle heropent dan, al roept de gemeente op om gewoon thuis te blijven.

kma

Burgemeester Harry Hendrickx (DBM): “Ondanks deze versoepeling blijft het énorm belangrijk om enkel essentiële verplaatsingen te maken, ook naar het recyclagepark. We vragen iedereen met een beperkte hoeveelheid afval, of met materiaal dat gerust nog even in de kelder of garage kan blijven staan, om de verplaatsing niet te maken. Dat is niet enkel in het belang van de gezondheid van onze medewerkers, maar ook in dat van de burger zelf.”

Voor wie een bezoek aan het recyclagepark toch niet kan uitstellen, gelden bijzondere afspraken. Schepen voor Milieu Wouter Patho (N-VA) somt de belangrijkste op: “Er mag slechts een zeer beperkt aantal wagens tegelijk in het park. Voor elke bezoeker die het park verlaat, kan er een andere bezoeker binnen. Er wordt uitdrukkelijk gevraagd om het bezoek zo kort mogelijk te houden, om lange wachtrijen te vermijden. Er is maximaal een bezoek per adres per week toegelaten. Dit wordt gecontroleerd aan de ingang van het park bij het inlezen van de identiteitskaart. Met asbest, textiel en herbruikbare goederen kan je nog niet terecht.”

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio