Schepencollege beslist: woonwagenbewoners Deurne mogen blijven

Foto: Patrick De Roo

Schepencollege beslist: woonwagenbewoners Deurne mogen blijven

Print
Deurne -

Het Antwerpse schepencollege trekt de beslissing in om het woonwagenterrein in Deurne te sluiten. In februari kregen de woonwagenbewoners te horen dat ze in 2023 hun thuis moesten verlaten.

“We trekken onze beslissing in omdat Europese rechtspraak woonwagenbewoners beschermt”, zegt schepen van Wonen Fons Duchateau (N-VA). “We gaan nu de toekomst van dit woonwagenterrein bekijken. Sluiten zonder een alternatief te creëren voor deze bewoners, is moeilijk.”

Bij de woonwagenbewoners sloeg het nieuws in februari in als een bom. Het stadsbestuur besliste toen om hun terrein, aan de Makro in Deurne, in 2023 te sluiten. Tot dan ging iedereen er nog van uit dat de site gerenoveerd zou worden, zoals de stad Antwerpen voordien had beslist.

De bewoners startten een enquête en zetten ook juridische stappen om de beslissing van februari en de sluiting aan te vechten. Er kwamen op de beslissing om het woonwagenterrein te sluiten, klachten van onder meer de Liga Mensenrechten, het Minderhedenforum en Samenlevingsopbouw.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio