Parket Antwerpen: “De twee politiezones verdienen een pluim voor hun snelle en prima werk.”

Parket Antwerpen: “De twee politiezones verdienen een pluim voor hun snelle en prima werk.” © Joren De Weerdt

Home invasion in Berlaar: nog twee verdachten van 15 en 18 jaar opgepakt

De politie Berlaar-Nijlen heeft donderdag nog twee verdachten van een home invasion in Berlaar gearresteerd. Het gaat om twee jongeren van 15 en 18 jaar. Eerder was al een 15-jarige opgepakt.

Stijn Van de Sande

Woensdagavond werd een koppel van 68 en 70 jaar in hun woning in Berlaar verrast door drie gewapende en gemaskerde verdachten. De mannen bedreigden het koppel met een mes en eisten geld. De 70-jarige bewoner kon het mes echter uit de handen van een van de verdachten stampen en om hulp roepen. Daarmee kon hij de drie mannen verjagen.

Al snel werd een eerste 15-jarige verdachte opgepakt en donderdag rekende de politie ook twee andere verdachten in. Het gaat om jongeren van 15 en 18 jaar uit Lier en Berlaar. Bij de zoektocht naar de verdachten, kreeg de politie Berlaar-Nijlen de hulp van de politiezone Heist.

Het parket Antwerpen leidt de minderjarige voor de jeugdrechter en de meerderjarige zal voor de onderzoeksrechter verschijnen. De jeugdrechter zal ook beslissen over de minderjarige die als eerste werd opgepakt. “De twee politiezones verdienen een pluim voor hun snelle en prima werk”, aldus het parket Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio