Vrouw rijdt zonder rijbewijs rond met kind zonder gordel

Foto: Victoriano Moreno

Vrouw rijdt zonder rijbewijs rond met kind zonder gordel

Print
Berchem -

De Antwerpse politie heeft donderdag een vrouw tegengehouden die zonder rijbewijs rond reed, op de achterbank zat een kind zonder veiligheidsgordel. Een andere chauffeur speelde zijn rijbewijs kwijt omdat hij met 170 kilometer per uur over de ring reed.

Een patrouille van de verkeerspolitie merkte donderdagnamiddag op de Fruithoflaan op dat achterin een wagen een kindje zat zonder veiligheidsgordel. “De bestuurster kon geen identiteitsdocumenten voorleggen”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. “Na opzoekwerk in de databanken kon de vrouw toch geïdentificeerd worden. Ze had ooit wel een voorlopig rijbewijs gehad, maar dat was al enkele jaren vervallen.” Haar auto werd na contact met het parket geïmmobiliseerd.

Eerder op de dag werd een anonieme motard van de verkeerspolitie op de ring richting Gent voorbijgestoken door een laagvlieger. “Er werd een snelheid van 170 kilometer per uur gemeten”, zegt Bruyns. Ter hoogte van de afrit Berchem werd de wagen uit het verkeer gehaald, het rijbewijs van de chauffeur werd ingetrokken voor vijftien dagen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio